4.560 προσλήψεις σε Θεσσαλονίκη Σέρρες, Ημαθία


Στην πρόσληψη 4.560 ανέργων θα προχωρήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας και Χαλκιδικής, μέσω τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.

Στην πρόσληψη 4.560 ανέργων θα προχωρήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα Δήμοι, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας και Χαλκιδικής, μέσω τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Οι ΜΚΟ, προς το παρόν, απέσπασαν την έγκριση του υπουργείου Εργασίας και αναμένουν το «πράσινο φως» από το ΑΣΕΠ, το οποίο είναι αρμόδιο για την τελική έγκριση των θέσεων, ώστε, μετέπειτα, να καθορίσουν τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων. Η κατανομή των θέσεων ανά ΜΚΟ έχει ως εξής:
4.560 άνεργοι σε Θεσσαλονίκη Σέρρες, Ημαθία
  • Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ, 4.063 θέσεις,
  • ΑΜΚΕ «Aρσις», 397 θέσεις,
  • Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, 80 θέσεις, και
  • Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, 20 θέσεις.

Θεσσαλονίκη

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη - 2.480 θέσεις στο σύνολό τους - και, συγκεκριμένα, στους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, πλην ΤΠΥ Δήμου Θεσσαλονίκης και στο υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας.

Το νέο προσωπικό θα κληθεί να υλοποιήσει έργα κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως εκπαίδευση, μέριμνα και φροντίδα ευπαθών ομάδων, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος.
Μεταξύ των Δήμων που θα απορροφήσουν το νέο προσωπικό περιλαμβάνονται οι Δήμοι Πυλαίας - Χορτιάτη (300 θέσεις), Νεάπολης - Συκεών (200 θέσεις), Παύλου Μελά (180 θέσεις), Αμπελοκήπων - Μενεμένης (150 θέσεις) και Καλαμαριάς (55 θέσεις).

Σέρρες

Χίλιες εκατόν δέκα προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Σερρών για τη στελέχωση δώδεκα Δήμων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι φορείς που θα ωφεληθούν με τις περισσότερες θέσεις είναι οι εξής: Δήμος Σερρών (270 θέσεις), Σιντίκης (135 θέσεις), Βισαλτίας (110 θέσεις), Ηράκλειας Σερρών (120 θέσεις) και Εμμανουήλ Παππά (100 θέσεις).

Ημαθία

Αναφορικά με τις 690 θέσεις που αντιστοιχούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, οι φορείς που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των θέσεων είναι οι Δήμοι Βέροιας με 230 θέσεις, Νάουσας με 232 και Αλεξανδρείας με 210 θέσεις. Επίσης, εγκρίθηκαν δέκα θέσεις στο Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και δύο στον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Το προσωπικό θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση έργων κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας, όπως η περιποίηση παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί.

Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική εγκρίθηκαν προσλήψεις 280 ανέργων, οι οποίοι θα ασχοληθούν κυρίως με την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων, όπως ο καθαρισμός και φροντίδα χώρων πρασίνου, η αναδάσωση και πυροπροστασία, αλλά και η ενημέρωση του αγροτικού δυναμικού σε σχετικά θέματα.

Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τους Δήμους Κασσάνδρας (60 θέσεις), Σιθωνίας (50 θέσεις), Αριστοτέλη (48 θέσεις) και το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Γ.Ν. Χαλκιδικής (30 θέσεις).
Επίσης, θα προσληφθούν δέκα εποχικοί στο Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Γυναικών - Εργάνη και δύο στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης.