162 νέοι δικαστές και εισαγγελείς στη Σχολή

Τη διεξαγωγή διαγωνισμού εισαγωγής 162 σπουδαστών στην Εθνική Σχoλή Δικαστικών Λειτουργών ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τη διεξαγωγή διαγωνισμού εισαγωγής 162 σπουδαστών στην Εθνική Σχoλή Δικαστικών Λειτουργών ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται από τις 17 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου του 2012, στη γραμματεία της Σχολής ή στη γραμματεία οποιουδήποτε δικαστηρίου της χώρας.
Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν, καθώς και μία από τις τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική γερμανική και ιταλική), στην οποία επιθυμούν να εξεταστούν υποχρεωτικά. Επίσης, μία έως δύο από τις παραπάνω ξένες γλώσσες, στις οποίες επιθυμούν, προαιρετικά, να εξεταστούν. Συνυποβάλλουν δε τα δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν τη συνδρομή των προσόντων και την έλλειψη κωλυμάτων εκτός των πιστοποιητικών σωματικής και ψυχικής υγείας, τα οποία υποβάλλονται στη γραμματεία της Σχολής το βραδύτερο την 5η Οκτωβρίου 2012.
Κατανομή θέσεων
Ο αριθμός τωv εισακτέωv καταvέμεται αvά κατεύθυνση, ως ακoλoύθως:
  • Διοικητική Δικαιoσύvη: 95 θέσεις και αναλυτικά, τρεις θέσεις δοκίμων εισηγητών του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο θέσεις δοκίμων εισηγητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ενενήντα θέσεις δοκίμων παρέδρων Πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
  • Πολιτική και Πoιvική Δικαιoσύvη: 55 θέσεις δοκίμων παρέδρωv Πρωτoδικείoυ.
  • Εισαγγελείς: 12 θέσεις δοκίμων παρέδρων εισαγγελίας.
Το προκριματικό στάδιο του διαγωνισμού θα διενεργηθεί στη Θεσσαλονίκη κατά το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ενώ το τελικό θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 2012.
Προϋποθέσεις
Στoν διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι:
  • έχουν την ιδιότητα του Ειρηνοδίκη ή έχουν ή είχαν διετή άσκηση δικηγορίας ή είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος νομικού τμήματος, με μονοετή άσκηση δικηγορίας, ή είναι δικαστικοί υπάλληλοι με πτυχίο νομικού τμήματος, νομικής σχολής και πενταετή υπηρεσία στη θέση αυτή
  • έχουν συμπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) και δεν έχουν υπερβεί το τεσσαρακοστό πέμπτο (45ο) έτος της ηλικίας τους την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας του διαγωνισμού
  • έχουν τα προσόντα που ορίζονται στις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου 36 και δεν έχουν τα κωλύματα που προβλέπονται στα άρθρα 37 και 38 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, όπως ισχύουν, για τον διορισμό τους ως δικαστικών λειτουργών.

Πηγή: http://www.ethnos.gr