450 κρατικές υποτροφίες σε Ελλάδα και εξωτερικό


Οι χορηγίες αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές σε 7 επιστημονικά πεδία
Στη χορήγηση 450 υποτροφιών σε Ελλάδα και εξωτερικό σε επτά επιστημονικά πεδία θα προχωρήσει το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Συνολικά θα χρηματοδοτηθούν 51 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου στο εξωτερικό (διδακτορικό), 105 για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (μάστερ) στο εξωτερικό και 294 για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (μάστερ) στην Ελλάδα.
Η αξιολόγηση θα γίνει από μέλη ΔΕΠ ή/και ερευνητές όλων των βαθμίδων, ιδρυμάτων της ημεδαπής ή/και της αλλοδαπής, δύο ανά υποψήφιο.
Σε ό,τι αφορά τα μάστερ, από κάθε επιστημονική περιοχή θα χρηματοδοτηθούν οι 15 καλύτεροι για σπουδές στο εξωτερικό, καθώς και οι 42 καλύτερες υποψηφιότητες για σπουδές στην Ελλάδα.
Για τους υποψήφιους διδακτορικούς, από κάθε επιστημονική περιοχή θα χρηματοδοτηθεί ο παρακάτω αριθμός υποτροφιών: Θετικές επιστήμες 18, Επιστήμες Μηχανικού 6, Επιστήμες της Ζωής 7, Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική 5, Κοινωνικές Επιστήμες 8, Ανθρωπιστικές Επιστήμες 4 και Καλλιτεχνικές Σπουδές 3.
Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 10 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://apps.gov.gr/minedu/iky_scholarships/ αναγράφοντας οπωσδήποτε τον επιδιωκόμενο τίτλο σποδών, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται έως τις 30 Οκτωβρίου.