3.000 υποψήφιοι για 80 θέσεις στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης


Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο, το προκαταρκτικό, στο οποίο θα συμμετάσχει το σύνολο των υποψηφίων, περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία σε δύο μαθήματα
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 14-15 Ιουλίου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διεξαγωγή των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 14-15 Ιουλίου.
 
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο, το προκαταρκτικό, στο οποίο θα συμμετάσχει το σύνολο των υποψηφίων, περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία σε δύο μαθήματα
Για τις 80 θέσεις στελεχών της δημόσιας διοίκησης θα διαγωνιστούν περίπου 3.000 υποψήφιοι απ' όλη τη χώρα. Αρχικά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν 3.800 υποψήφιοι αλλά μετά τον έλεγχο των τυπικών προσόντων, απορρίφθηκαν περίπου 800 άτομα που είχαν καταθέσει αιτήσεις.
Οι εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου σε αίθουσες της Φιλοσοφικής και Φυσικομαθηματικής Σχολής.
Μετά την αποστολή σχετικής εγκυκλίου με την οποία κλήθηκαν οι υπάλληλοι που επιθυμούν να συμμετέχουν ως επιτηρητές στη διαγωνιστική διαδικασία, έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή των κατάλληλων στελεχών.
Η πρόσκληση απευθυνόταν μόνο σε υπάλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και των υπηρεσιών που βρίσκονται υπό την εποπτεία των συγκεκριμένων υπουργείων, όπως είναι το Εθνικό Τυπογραφείο και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες θα αποτελέσουν την 22η σειρά εισακτέων από την ίδρυση της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και θα είναι μόνο 80 άτομα.
Τα στάδια των εξετάσεων
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 2 στάδια. Το πρώτο στάδιο, το προκαταρκτικό, στο οποίο θα συμμετάσχει το σύνολο των υποψηφίων, περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία υποχρεωτικά στα ακόλουθα μαθήματα και στις παρακάτω ημερομηνίες:
  • Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους: Σάββατο 14 Ιουλίου 2012
  • Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική: Κυριακή 15 Ιουλίου 2012
Κατά το τελικό στάδιο η εξέταση περιλαμβάνει υποχρεωτική γραπτή δοκιμασία στο γνωστικό πεδίο «Δημόσια Διοίκηση» και γραπτή και προφορική εξέταση σε ένα ακόμη γνωστικό πεδίο επιλογής από τα παρακάτω:
  • Περιβάλλον - Ποιότητα Ζωής
  • Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
  • Εφαρμοσμένη Πληροφορική
  • Κοινωνική Διοίκηση
  • Οικονομική του Χώρου και Περιφερειακή Πολιτική
Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μία ξένη γλώσσα της επιλογής τους μεταξύ της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής.
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της ΕΣΔΔΑ: 213 1306 238, 213 1306 257, 213 1306 242, 213 1306 455 και 213 1306 310. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στο Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ στη Θεσσαλονίκη (Ι. Κωλέττη 25 Δ΄) στα τηλέφωνα: 231 3321 170, 231 3321 104.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Πηγή: http://www.ethnos.gr